Osteoporoza distruge sănătatea oaselor tale!

Osteoporoza

Osteoporoza: Distruge Sănătatea Oaselor Tale!

Află tot ce este nevoie ca sa previi Osteoporoza și 3 metode eficiente de tratare a acesteia.

Osteoporoza: ce este, care sunt simptomele osteoporozei, cum putem prevenii apariția osteoporozei, tratamente și remedii pentru osteoporoză.

Osteoporoza este o afecțiune, în care densitatea osoasă și calitatea oaselor sunt reduse, ceea ce le face mai fragile și mai predispuse la fracturi.

Această afecțiune se dezvoltă în general la vârstnici, dar poate apărea la orice vârstă și poate afecta persoanele de ambele sexe.

Osteoporoza este o afecțiune care se declanșează cu precădere datorită unor schimbări hormonale, un stil de viață sedentar combinat cu un aport scăzut de calciu și vitamina D, precum și datorită anumitor boli și medicamente.

Simptomele Osteoporozei.

Densitatea osoasă și rezistența osoasă scade atât de mult încât producerea unor fracturi este foarte mare.

Această patologie a sistemului osos poate duce la fracturi ale oaselor de la nivelul coloanei vertebrale, șoldului și antebrațului.

Osteoporoza este întâlnită la orice vârstă, însă este cel mai des este întâlnită la vârstnici.

Semnele și simptomele Osteoporozei pot fi dificil de identificat, deoarece în stadiile incipiente boala poate fi asimptomatică.

Cu toate acestea, unul din semnele cel mai des întâlnite pentru osteoporoză este apariția fracturilor osoase spontane, chiar un simplu strănut poate produce unele fracturi în funcție de cât de avansată e boala.

Alte simptome ale acestei afecțiuni care au fost identificate de-a lungul timpului sunt:

 • Durerile de Spate: des înregistrate în rândul fracturilor de vertebre.
 • Scăderea în înălțime: datorată faptului că oasele devin fragile, crescând riscul fracturilor spontane.
 • Probleme de poziție: osteoporoza poate duce la probleme de poziție, cum ar fi curbarea coloanei vertebrale.
 • Dificultăți în mișcare: Produse adesea de fragilitatea crescută a oaselor, pierderea mobilității și rigidității acestora produc adesea efectul unui mers mai dificil.
 • Fracturi spontane: Patologia poate cauza fracturi spontane, cum sunt fracturile de șold, de umăr sau de coloană vertebrală. Subțierea intensității sistemului osos facilitează acest efect nedorit.
 • Durerile de șold: Osteoporoza poate duce la apariția acestor dureri de șold, mai ale în cazul vârstnicilor.
 • Dureri de mână: Afecțiunea poate duce la apariția durerilor de mână la simple șocuri, o simplă lovire accidentală.

Este important să se diagnosticheze osteoporoza cât mai curând posibil și să se înceapă un tratament adecvat, deoarece aceasta poate ajuta la prevenirea unor complicații nedorite și ajută la accelerarea procesului de însănătoșire.

Cum putem prevenii Osteoporoza

Pentru a prevenii această neplăcută boală este important să abordăm un mod de viață sănătos și echilibrat.

Este important să ne orientăm spre o dietă combinată cu exerciții fizice sau apelarea la unele practici esențiale cum este kinetoterapia și/sau fizioterapia pentru a întării sistemul osos și muscular.

Este necesar să ne gândim să apelăm la un consum adecvat de calciu și vitamina D, elemente esențiale pentru menținerea oaselor sănătoase și puternice.

Calciu se regăsește în mod special în pește, lactate, supa de oase și varza, iar Vitamina D se poate obține prin expunerea regulată la soare sau prin suplimente alimentare.

Exercițiile fizice regulate sunt mereu o idee bună nu doar pentru prevenirea osteoporozei ci și pentru prevenția altor afecțiuni.

Mersul pe jos, ciclismul, înotul, antrenamentul cu greutăți, ajută la întărirea sistemului osos și la sporirea densității oaselor însă.

Aceste practici ajută și la relaxare și recreere avânt în vedere că ciclismul și drumețiile montane sunt la mare căutare.

Evitarea fumatului și a consumului excesiv de alcool. Știm cu toții cât de dăunător pentru organism este fumatul, însă pentru prevenția acestei patologii este important să ținem minte că fumatul poate afecta absorbția de calciu și poate crește riscul de osteoporoză, iar consumul excesiv de alcool poate afecta calitatea oaselor, ca să nu menționăm și de efectele pe care le are asupra ficatului.

Controlul greutății, este important să menținem un indice de masă corporală sănătos pentru a ajuta la prevenirea pierderii densității osoase.

Evitarea medicamentelor care afectează oasele cum sunt steroizii care pot afecta considerabil densitatea osoasă și pot crește riscul de osteoporoză.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice efecte secundare pot avea medicamentele pe care le luați.

Osteoporoza – Tratamente și remedii.

Sunt mai multe metode care se pot aborda pentru a remedia și reduce efectele osteoporozei.

Abordăm succint cele mai bune practici din domeniu cum sunt:

Electroterapia – această tehnică folosește curentul electric pentru a oferi un tratament eficient și non-invaziv pentru dureri și disfuncții neuromusculare, probleme circulatorii și chiar pentru îmbunătățirea generală a sănătății fizice.

Electroterapia este o formă de terapie care utilizează curenții electrici pentru a trata anumite afecțiunii și dureri.

Poate fi aplicată prin intermediul electrozilor plasați pe piele, unde puseuri de curent electric este transmis către țesuturi.

Electroterapia este des folosită pentru a ajuta la ameliorarea durerii, reducerii inflamației la nivel muscular, îmbunătățirea circulației sângelui și stimularea vindecării.

Există mai multe tipuri de electroterapie cel mai des și eficient tratament este electroterapia TENS – care reprezintă o stimulare nervoasă prin curent electric, de asemenea se mai regăsește, terapia cu micro-curent și terapia cu curent de înaltă frecvență.

Sunt nenumărate tipuri de aparate, de la uz casnic la cele profesionale. Tot ce trebuie făcut pentru a te bucura de aceste forme de terapie este să plasezi electrozi adezivi pe piele și să pornești unitatea, desigur aparatele pentru uz casnic nu fac nici pe jumătatea treaba unui aparat profesional dintr-o unitate specializată.

Dacă însă, nu ești într-o situație avansată de boală, care necesită un tratament specializat sub supravegherea unui medic specialist, poți să te bucuri de efectele acestei terapii în intimitatea căminului tău.

Sistemul Super Inductiv (SIS) – Nu mai este nevoie să suporți durerea, deoarece aceasta formă de tratament va face să te simți confortabil atât tu cât și terapeutul tău.

Pentru că principiul de bază al acestui tratament se concentrează în jurul teoriilor durerii.

SIS utilizează un câmp electromagnetic puternic pentru a îmbunătăți starea corporală și a reduce durerea.

Sistemul utilizează un câmp electromagnetic de înaltă intensitate care stimulează țesutul nervos, depolarizează și reconstruiește mușchii, înlăturând durerea din corp.

SIS folosește trei teorii diferite pentru a trata durerea:

 • Teoria Endogenă a opioidelor durerii (2-10 Hz)
 • Teoria controlului durerii (60-100 Hz)
 • Teoria modelului periferic al durerii (120-140 Hz)

Fiecare din cele enumerate mai sus se bazează pe modul în care creierul percepe durerea și pe cum poate să întrerupă transferul acesteia prin intermediul sistemului nervos periferic.

Prin sistemul SIS, durerea poate fi înlăturată, ajutând la întărirea musculaturii și tratarea afecțiunilor cronice.

Terapia Tecar – Este o terapie bazată pe unde radio, această terapie endogenă îți vindecă corpul prin intermediul căldurii, oferind un remediu rapid și eficient împotriva durerii.

De obicei când ne confruntăm cu durerea avem obiceiul, în mod instinctiv, să ne masăm zona afectată pentru a elibera din tensiunea durerii.

Dar ce se întâmplă în realitate este că nervii din jurul zonei afectate sunt stimulați, iar semnalele durerii transmise către creier devin confuze. Drept urmare, chiar dacă durerea persistă, creierul nu o percepe la de intens.

Terapia Tecar funcționează prin utilizarea undelor radio pentru a genera căldură în zonele afectate ale corpului, stimulând astfel sistemul natural de vindecare.

Electrozii atașați deasupra zonei afectate opresc nervii care produc durere, iar efectele inflamației dispar.

Acest efect accelerează metabolismul și determină sângele să curgă mai repede pentru a stimula procesul de vindecare.

Unul din locurile în care poți experimenta aceste tratamente pentru combaterea osteoporozei este Transilvania Recovery Center, unde vei fi întâmpinat de o echipă de profesioniști care nu doar te vor ajuta să beneficiezi de cele mai bune practici, dar vor fi acolo să-ți ofere și suport moral pentru a trece mai bine și optimist prin procesul de recuperare.

Cum putem preveni apariția acestei boli?

 • Proteina este un element constitutiv esențial al osului;
 • Greutatea corporală – subponderabilitatea crește șansele pierderii osoase și a fracturilor, iar greutatea în exces crește riscul fracturilor la nivelul brațelor și a încheieturilor mâinii. Ca atare, menținerea unei greutăți corporale adecvate este benefică pentru oase, dar și pentru sănătate, în general;
 • Calciu – bărbații și femeile cu vârstele cuprinde între 18-50 de ani au nevoie în jur de circa 1000 de miligrame de calciu pe zi. Această cantitate zilnică crește până la 1200 de miligrame pentru femeile care împlinesc vârsta de 50 de ani și pentru bărbații de 70 de ani;
 • Vitamina D – îmbunătățește abilitatea corpului de a absorbi calciul pentru sănătatea oaselor. 

Terapii cu diverse aparate de putere mare și exerciții sub atenta supraveghere a terapeuților, Transilvania Recovery Centre îți pune la dispoziție mai multe servicii în acest sens, alături de cei mai cunoscuți și profesioniști terapeuți

 • Exercițiile fizice – acestea vă pot ajuta să construiți oase puternice și să încetiniți pierderea osoasă. Activitatea fizică aduce beneficii la nivelul oaselor, indiferent de când începeți să faceți mișcare, dar veți obține cele mai multe beneficii dacă începeți să faceți mișcare regulat de când sunteți tineri. Pentru cei deja afectați, specialiștii noștri vor avea grijă să faci exercițiile potrivite pentru corpul și nevoile tale. Acest serviciu este personalizat în funcție de fiecare pacient în parte.

Electroterapia – reprezintă o serie de tratamente care utilizează electricitatea ca metodă pentru:

 • reducerea durerii;
 • tratamentul disfuncției neuromusculare:
 • îmbunătățirea circulației în corp;
 • întârzie atrofia musculară;
 • repararea țesuturilor;
 • îmbunătățirea mobilității articulare;
 • îmbunătățirea microcirculației și sinteza proteinelor pentru vindecarea rănilor;
 • tratarea edemului acut și cronic;
 • întărirea mușchilor;
 • promovarea creșterii oaselor;
 • induce fluxul arterial, venos și limfatic;
 • îmbunătățirea permeabilității vaselor de sânge;
 • îmbunătățirea fizică a corpului, în general.

Unitățile de electroterapie constă într-un dispozitiv alimentat de baterii conectate prin fire la plăcuțele de electrozi adezivi care sunt așezate pe piele. Odată ce electrozii sunt atașați, iar unitatea este pornită, un curent electric ușor este transmis către piele prin intermediul electrolidului pentru a trata afecțiunea pacientului.

3. Sistemul Super Inductiv (Super Inductive System) reprezintă tratamentul perfect pentru ameliorarea durerii sistemului neuromuscular și al articulațiilor scheletice. Construcția acestui aplicator permite realizarea terapiei fără a fi nevoie de a avea contact direct cu pielea, având în vedere confortul pacientului și al terapeutului. Acest sistem folosește un câmp electromagnetic de înaltă intensitate pentru a stimula efectele curative ale acestuia și de a ameliora durerea din corp. Țesutul neuromuscular este depolarizat pentru a promova construcția musculară în corp și de a trata diferite tulburări ale sistemului neuromuscular și al articulațiilor scheletice.

• Teoria endogenă a opioidelor durerii – 2-10 Hz
De obicei, endorfinele sunt opioidele endogene ale omului care sunt eliberate în mod natural pentru a ameliora durerea din corp. Terminațiile nervoase pot fi stimulate de către SIS prin folosirea frecvențelor cuprinse între 2-10 Hz, pentru a înlătura durerea și pentru a trata afecțiuni cronice precum durerile de spate sau durerile articulare.

• Teoria controlului durerii (Gate Control Theory of Pain) – 60-100 Hz
Durerea este indusă în centrul de interpretare al creierului prin fibrele nervoase cu un diametru subțire din corp și prin ”poarta coloanei vertebrale” (spinal gate), iar fibrele cu un diametru destul de mare închid această poartă a spinării și oprește transferarea durerii către creier. Astfel, stimularea zonei afectate cu SIS, cu frecvențe cuprinse între 60-100 Hz, fibrele nervoase cu diametrul mare sunt afectate, iar acesta este folosit pentru stările acute și subacute ale corpului.

• Teoria modelului periferic al durerii (Peripheral Pattern Theory of Pain) – 120-140 Hz

Corpul simte durerea deoarece această stare este trimisă către creier ca o informație codificată prin intermediul sistemului nervos periferic. Aceasta este transferată către centrul de interpretare al creierului unde este decodificat și interpretat ceea ce generează durerea acută în corp. Astfel, prin intermediul Sistemului Super Inductiv, cu frecvențe cuprinse între 120-140 Hz, informațiile codificate ale durerii nu mai sunt interpretate de către creier, astfel încât se înlătură durerea din corp.

4. Terapia TECAR are scopul de a vindeca corpul prin căldură. Mai exact, aceasta este o formă de termoterapie endogenă bazată pe unde radio pentru a vindeca zonele afectate și de a înlătura durerea din corp.

Atunci când ne rănim o parte a corpului, avem tendința de a masa zona afectată pentru a înlătura durerea. Ce se întâmplă de fapt este că nervii din jurul zonei sunt stimulați, iar informațiile codificate ale durerii care sunt transmise creierului devin confuze. Astfel, durerea deși rămâne aceeași, creierul nu o înregistrează la fel de mult.

În aceeași măsură funcționează terapia TECAR prin faptul că electrozii atașați deasupra zonei afectate oprește nervii care produc această durere, iar efectele inflamației dispar împreună cu durerea. În plus, acest efect al terapiei accelerează metabolismul și determină sângele să curgă mai repede pentru a stimula efectele de vindecare ale sistemelor naturale din corp în zona respectivă.

Toate tipurile de terapie menționate mai sus au rezultate extraordinare în cazul pacienților care suferă de osteoporoză și nu numai. La Transilvania Recovery Centre am achiziționat aparatele cele mai noi și de cea mai înaltă frecvență existențe pe piață la ora actuală. Iar pe principiul ”omul sfințeste locul”, terapeuții noștri sunt extrem de vechi în domeniu, acumulând experiență înclusiv alături de sportivii de performanță.