Fizioterapie

Tehnologie de ultimă generație, aparatură modernă și de intensitate mare.
Descoperă cum să îți tonifici mușchii și să previi accidentările în doar 30 de minute pe zi.

Fizioterapia este un domeniu medical care se concentrează pe tratamentul fizic al diferitelor afecțiuni medicale și de ajutor în recuperarea post-operatorie.

Fizioterapeutul folosește tehnici specifice cum ar fi masajul, terapia manuală, terapia prin exerciții și electroterapia pentru a îmbunătăți mobilitatea, pentru a reduce durerea și pentru a îmbunătăți funcția fizică generală.

Fizioterapia poate fi folosită pentru a trata afecțiuni ale sistemului musculo-scheletal.

Printre afecțiuni se includ durerile de spate, leziunile sportive, durerile de genunchi și disfuncțiile articulațiilor. De asemenea, fizioterapia mai poate fi utilizată și pentru a trata afecțiuni ale sistemului cardiovascular, respirator și a sistemului nervos.

Fizioterapia este un aspect important al managementului sănătății și poate contribui la îmbunătățirea calității vieții pacientului. Laserul de înaltă intensitate este o tehnologie revoluționară bazată pe principii medicale dovedite științific. Această tehnologie a luat naștere din necesitatea de a elabora o terapie non-invazivă și nedureroasă, capabilă să promoveze mai mult decât efectele analgezice, anti-inflamatorii și decongestive.

Laserul de înaltă intensitate grăbește procesele de reparare și regenerare, fără ca țesuturile să se încălzească peste limita provocării de leziuni termice.

Efectul?

Restaurarea funcțiilor celulare normale și îmbunătățirea proceselor de vindecare ale organismului. Spre deosebire de laserele chirurgicale, laserele terapeutice trec ușor prin piele, fără a rupe pielea și fără a provoca disconfort.

Terapia cu laser este foarte ușor de aplicat, este non-toxică, nu interacționează cu alte medicamente, iar de pe urma acestei terapii nu sunt semnalate efecte adverse.

Forme de fizioterapie

Există mai multe forme de terapie, fiecare specializată pe tratarea diferitelor forme de afecțiuni și probleme medicale. Cele mai cunoscute forme de fizioterapie includ:

Fizioterapia musculo-scheletică

Acest tip de tratament se concentrează pe tratarea durerilor de spate, a leziunilor sportive și a disfuncțiilor articulațiilor.

Fizioterapia respiratorie

Aceasta se concentrează pe tratarea afecțiunilor respiratorii, cum ar fi bronșita, astmul și emfizemul pulmonar.

Fizioterapia neurologică

Această formă de tratament remediază afecțiunile nervoase, cum ar fi traumatismul craniu-cerebral, paralizia cerebrală și scleroza multiplă.

Fizioterapia pediatrică

Se concentrează pe tratarea afecțiunilor la copii, cum ar fi afecțiunile coloanei vertebrale, leziunile sportive și afecțiunile neuro-motorii.

Fizioterapia cardio-pulmonară

Această formă de fizioterapie se concentrează pe tratarea afecțiunilor cardiovasculare și pulmonare, cum ar fi insuficiența cardiacă și boala pulmonară obstructivă cronică.

Acestea sunt cele mai des întâlnite forme de fizioterapie disponibile. Este important să consultați unul dintre specialiștii noștri pentru a determina care formă de fizioterapie este cea mai potrivită pentru nevoile dumneavoastră medicale.

În fizioterapie există mai multe forme de tratament considerate importante și eficiente în tratarea diferitelor afecțiuni și probleme medicale. Unele dintre acestea includ:

Terapia prin exerciții sau Kinetoterapia care implică realizarea unui program personalizat de exerciții pentru îmbunătățirea mobilității, forței și funcției fizice.

Terapia manuală. Această formă de tratament implică manipularea manuală a articulațiilor, țesuturilor moi și coloanei vertebrale pentru a îmbunătăți mobilitatea și a reduce durerea.

Electroterapia. acest tratament implică utilizarea curentului electric pentru a îmbunătăți circulația, reduce durerea și îmbunătăți funcția musculară.

Terapia SIS. Utilizează curentul electric pentru a trata durerea si pentru a accelera vindecarea.

Terapia cu laser. Această formă de tratament implică utilizarea luminii laser pentru a reduce durerea, îmbunătăți circulația și promova regenerarea țesuturilor.

Acestea sunt doar câteva dintre formele de fizioterapie disponibile. Este important să consulți un fizioterapeut pentru a determina care formă de fizioterapie este cea mai potrivită pentru nevoile tale medicale.

Fă-ți o programare și ia legătura cu un fizioterapeut Transilvania Recovery pentru cele mai bune soluții de recuperare pentru tine.

Hai să luăm legătura!

Programări telefonice de luni – vineri / 08:00 – 20:00
Adresa: Str. Plopilor Nr. 66-66A (Rozelor Residence), Cluj-Napoca