Electrostimularea

Electrostimularea este o tehnică de tratament care utilizează impulsuri electrice de joasă intensitate pentru a stimula musculatura.

Electrostimularea este o tehnică de tratament care utilizează impulsuri electrice de joasă intensitate pentru a stimula musculatura.

Această formă de terapie poate fi folosită pentru a trata durerea, îmbunătăți funcția musculară, accelera procesul de vindecare și pentru a contribui la menținerea tonusului muscular. Electrostimularea poate fi efectuată prin intermediul unor dispozitive speciale, cum ar fi electrozi sau centuri, conectate la o sursă de curent.

Acest tip de tratament poate fi utilizat pentru diverse condiții, cum ar fi durerea cronică, leziunile sportive sau problemele musculare. De asemenea, ajută la pierderea în greutate și îmbunătățirea performanțelor atletice.

Este important să se consulte un medic sau un profesionist în sănătate înainte de a începe electrostimularea, pentru a determina dacă este potrivită pentru fiecare caz în parte și pentru a evita orice riscuri potențiale.

De ce să faci electrostimulare?

Electrostimularea este cheia spre o viață mai sănătoasă și mai activă! Prin electrostimulare, poți să îți transformi corpul și viața în moduri uimitoare, fără niciun efort.

Electrostimularea pune capăt durerii. Dacă te lupți cu o durere cronică sau de pe urma unui accident nefericit, prin această metodă de tratament poți scăpa de durerile neplăcute și te poți bucura din nou de viață.

Tonifică și întărește musculatura! Dacă dorești să ai o musculatură mai puternică și tonifiată fără să petreci ore în sala de sport și fără să depui un efort extenuant, electrostimularea poate fi răspunsul pe care-l cauți. Vei vedea rezultatele în cel puțin 4 ședințe.

Dacă ești un atlet profesionist sau aspiri la un titlu important, electrostimularea poate să te ajute să obții aceste rezultate, ferindu-te de pericolul unui accident în sala de sport care ar putea periclita performanțele tale sau să te împiedice să participi.

Pierderea în greutate este mai ușoară ca niciodată. Dacă ți-ai propus să slăbești și nu știai de unde să începi, acum e momentul potrivit pentru tine, iar aceasta este tehnica ideală pentru cineva fără experiență în sala de sport. Poți începe prin câteva sesiuni de electrostimulare înainte de a te prezenta în sala de forță.

Aceste ședințe îți vor tonifia și întări musculatura și vei putea să-ți crești ulterior masa musculară prin exerciții specifice din sala de fitness. Poți arde grăsimi, îmbunătăți metabolismul și obține un trup mai suplu, fără diete restrictive sau antrenamente extenuante. Nu mai aștepta!

Începe acum electrostimularea și transformă-ți trupul și viața într-un mod uimitor.

Când este bine să apelezi la electrostimulare?

Electrostimularea poate fi efectuată în diferite condiții și pentru diferite scopuri. Însă, este important să se consulte un medic sau un specialist în domeniu înainte de a începe orice formă de electrostimulare. În caz de durere cronică sau post-traumatică, electrostimularea poate ajuta la reducerea durerii și la îmbunătățirea funcției musculare.

Leziuni sportive

Poate accelera procesul de vindecare și poate ajuta la îmbunătățirea funcției musculare.

Probleme musculare sau de încărcare

Poate ajuta la îmbunătățirea forței și a tonusului muscular.

Pierderea în greutate

Poate ajuta la arderea grăsimilor și la îmbunătățirea metabolismului.

Îmbunătățirea performanței atletice

Poate ajuta la îmbunătățirea forței, a rezistenței și a performanței atletice.

Este important să se discute cu un profesionist în sănătate pentru a determina dacă electrostimularea este potrivită pentru fiecare situație în parte și pentru a se evita orice riscuri potențiale.

Când nu este indicată electrostimularea

Este lesne de reținut că există unele condiții care pot contraindica utilizarea electrostimulării. Cele mai dese afecțiuni sau probleme pentru care este contraindicată electrostimularea sunt:

Arterioscleroza sau bolile sanguine, electrostimularea poate agrava simptomele acestor boli și poate crește inechivoc riscul unor complicații nedorite.

Afecțiunile inimii de orice fel pot contraindica această formă de tratament deoarece poate fi extrem de periculos având în vedere că un curent electric străbate țesuturile pot apărea aritmii sau blocaje ale circulației sângelui.

Stimulatoarele cardiace, nu este indicat să se recurgă la electrostimulare atunci când avem un astfel de aparat activ, deoarece poate produce unele iregularități ale bunei funcționări de care depinde întreg circuitul sangvin.

Tumoarea cerebrală sau leziunile cerebrale pot fi un factor contribuitor semnificativ care să împiedice folosirea electrostimulării deoarece poate agrava simptomele acestor afecțiuni și poate fi periculoasă.

Probleme cu pielea, electrostimularea nu este recomandată pentru persoanele cu răni deschise sau cu probleme de piele precum dermatita sau eczema.

Este important ca atunci când doriți să recurgeți la această formă de terapie să consultați un medic specialist care să vă spună dacă sunteți pregătit pentru a urma o astfel de formă de tratament stimulator.

Aparatul de electrostimulare Compex 8.0

Brandul elvețian Compex este lider mondial în stimulatoare musculare portabile și a dominat acest domeniu în ultimele 30 de ani. Investește într-un antrenament revoluționar și începe să îți tonifiezi și să îți consolidezi mușchii acum, cu ajutorul tehnologiei EMS (electrical muscle stimulation) de la Compex!

Aparatele de electrostimulare Compex 8.0 sunt utilizate pentru a ajuta la tratarea durerii musculare, la îmbunătățirea circulației sanguine și la accelerarea procesului de vindecare după o leziune. Acestea funcționează prin aplicarea unui curent electric la nivelul țesuturilor musculare, ceea ce poate îmbunătăți activitatea musculară și poate reduce durerea.

Acest aparat este recomandat de cele mai multe ori pentru mai multe tipuri de situații, cum ar fi: tratarea durerii musculare, îmbunătățirea circulației sanguine, îmbunătățirea forței musculare și prevenirea atrofiei musculare.

Nu mai pierdeți timp și energie tratând durerile musculare prin metode invazive sau ineficiente. Investiți în sănătatea dumneavoastră și în electrostimularea Compex 8.0 astăzi și bucurați-vă de rezultatele pe termen lung.

Hai să luăm legătura!

Programări telefonice de luni – vineri / 08:00 – 20:00
Adresa: Str. Plopilor Nr. 66-66A (Rozelor Residence), Cluj-Napoca