Biofeedback si Kinetoterapia – Metoda care iti monitorizeaza corpul si te ajuta sa-l controlezi

O abordare integrată pentru sănătatea mintală și fizică, prin combinarea a două tehnici revoluționare.

Dezvoltarea tehnologiilor comunicației a făcut loc unor schimbări fără precedent.

A schimbat modul în care funcționează lumea și modul în care funcționează societatea ca întreg.

Pentru omul modern, aceste schimbări nu au avut un efect tocmai benefic însă.

Timpurile în care trăim sunt caracterizate, în principal, de un mediu stresant și solicitant, care poate afecta negativ sănătatea noastră fizică și mintală.

Dar iată că, în sprijinul omului modern, s-au pus la punct noi metode pentru ca să-l ajute să facă față tuturor schimbărilor care au loc în jurul lui într-un mod accelerat.

O metodă eficientă pe care o propunem noi, cei de la centrul de recuperare Transilvania Recovery Centre, este Biofeedback-ul și Kinetoterapia.

Biofeedback-ul și kinetoterapia sunt două tehnici ce pot fi utilizate împreună, într-un mod eficient, pentru a ajuta la îmbunătățirea sănătății mintale și fizice.

Această abordare poate fi deosebit de utilă în gestionarea stresului, anxietății, durerilor de spate, a migrenelor și a multor altor probleme de sănătate.

Ce este biofeedback-ul?

Biofeedback-ul este o tehnică prin care pacientul învață să controleze funcțiile corporale prin intermediul unor informații vizuale sau auditive.

În acest proces sunt utilizate dispozitive de monitorizare a activității corpului, cu scopul de a depista unele aritmii sau disfuncții ce pot avea ca rezultat atacurile de panică sau alte efecte conexe stresului și anxietății.

Aceste informații sunt afișate în timp real, permițând pacientului să vadă cum funcționează corpul său și cum răspunde la diferiți stimuli.

Pentru a observa care sunt simptomele care preced anumite stări, astfel încât să învețe să le controleze și să le gestioneze înainte de a deveni o problemă.

Ce este kinetoterapia?

Kinetoterapia este o formă de terapie fizică care utilizează mișcarea și exercițiile pentru a îmbunătăți funcția fizică și a reduce durerea.

Această tehnică poate fi utilizată pentru a trata o varietate de probleme de sănătate, inclusiv dureri de spate, leziuni sportive, accidente vasculare cerebrale și multe altele.

Kinetoterapia este o tehnică specifică de coordonare și exerciții fizice care îți permite să îți recapeți mobilitatea și să eliberezi durerea din corp.

Este important de menționat, de asemenea, că terapia prin mișcare controlată ajută la reducerea stresului, anxietății și implicit la creșterea stimei de sine.

De aceea, pe lângă efectele benefice pe care le produce pentru corp, kinetoterapia ajută și la îmbunătățirea auto-controlului emoțional.

Toate acestea dacă este combinată într-un mod eficient cu biofeedback-ul.

Indiferent de condiția ta fizică din prezent, kinetoterapia te poate ajuta să îți atingi obiectivele de mobilitate pe care ți le-ai propus.

Cum funcționează biofeedback-ul și kinetoterapia împreună?

Combinația dintre biofeedback și kinetoterapie poate fi deosebit de eficientă în gestionarea stresului și anxietății, probleme care implică atât corpul, cât și mintea.

Biofeedback-ul poate ajuta pacientul să învețe să-și controleze funcțiile corporale, cum ar fi tensiunea arterială și respirația, adesea afectate de stres și anxietate.

Kinetoterapia poate fi utilizată la eliberarea tensiunii musculare și la îmbunătățirea posturii, și corolar la reducerea durerii și a stresului.

Biofeedback-ul poate fi util în timpul kinetoterapiei pentru a ajuta pacientul să învețe să controleze anumite funcții corporale, cum ar fi respirația sau tensiunea musculară, în timpul exercițiilor fizice.

Aceste două tehnici combinate pot ajuta pacientul să obțină beneficii mai mari din exercițiile pe care le practică, având ca rezultat imediat îmbunătățirea stării mintale.

De ce să alegeți această combinație de tehnici?

Biofeedback-ul și kinetoterapia folosite împreună pot fi o alegere excelentă pentru persoanele care suferă de stres, anxietate, dureri de spate sau alte probleme de sănătate.

Dacă duci o viață sedentară sau ai un loc de muncă care implică multe ore de stat în aceeași poziție, un loc de muncă unde stresul se acumulează foarte repede, este important de luat în calcul un astfel de remediu.

Prin urmare, o combinație de kinetoterapie și biofeedback poate fi foarte benefică pentru persoanele care se confruntă cu astfel de probleme.

Această abordare holistică poate ajuta la îmbunătățirea stării de sănătate și a calității vieții prin reducerea simptomelor de anxietate și stres, cât și prin îmbunătățirea funcționării corpului.

Dacă te confrunți cu probleme de sănătate mintală și fizică, cum ar fi anxietatea, depresia sau durerea cronică, încearcă terapia biofeedback, combinată cu kinetoterapia, pentru a-ți gestiona simptomele.

Este important și recomandat să consulți un specialist înainte de a începe orice formă de tratament.

Deși pentru moment nu furnizăm servicii de biofeedback, ci doar tratament kinetoterapeutic,  nu excludem să menționăm aceste bune practici menite să ajute pe oricine.

Așadar, nu ezita să cauți ajutor dacă te confrunți cu probleme de sănătate mintală și fizică și fă primul pas spre recuperare și o viață sănătoasă și echilibrată.

Vezi și „Recuperarea după traumatism: cea mai mare provocare este depășirea propriilor emoții!”